Raambelettering

Raambelettering zie je steeds vaker in het straatbeeld. Openbare gebouwen en kantoren worden steeds meer gebouwd met veel glas. Echter, de regels ten aanzien van reclame uitingen aan gevels zijn in de tijd steeds strikter geworden. Raambelettering is mede hierdoor een goed alternatief. Daarnaast is het prijstechnisch voordeliger.

Er is keuze uit veel verschillende materialen. Ook zijn er veel technieken om tot een bepaald doel te komen. Zo zijn er bijvoorbeeld de meest populaire zandstraal en ets-look folies. Dit zijn gematteerde, lichte folies die op het glas worden aangebracht… ze geven de indruk van een geëtst oppervlak… In combinatie met een print van een grafische afbeelding kan dit leiden tot schitterende creaties! Ook wordt er steeds meer in kleur gewerkt met kleurechte folies.

Raamfolies

Om vandalisme tegen te gaan, adviseren wij doorgaans om het vinyl aan de binnenzijde van het glas te plakken.

Binnen in kantoorpanden worden veelal raamfolies toegepast in verband met privacy, decoratie en anti-doorloop- c.q. veiligheidsmarkering om het risico op ongelukken te verkleinen. Zo houdt anti-inbraak folie de glasscherven bijeen. En dan natuurlijk de zonwerende folie of isolerende folie houdt de zon buiten en creëert een aangename temperatuur binnen.