Scoreborden

Een lichtkrant, U ziet ze overal. In theaters, filmzalen, beursgebouwen, sportaccommodaties en musea wordt veelal gebruik gemaakt van een lichtkrant. Dankzij de voorbij schuivende teksten kan er veel informatie gegeven worden. De bijhorende software zorgt ervoor dat de teksten met gebruik van een standaard computer zijn te wijzigen.

Wij hebben LED lichtkranten in diverse soorten en maten met talloze functies en opties! Wij bieden zowel lichtkranten voor binnen- en buitengebruik aan. Er wordt steeds rekening gehouden met alle mogelijke omstandigheden; de leesafstand, de zichthoek, weersomstandigheden etc. Al deze factoren bepalen de configuratie en de prijs van het gekozen systeem.

Pixelgroottes

Lichtkranten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met verschillende pixelgrootte. Zo is er een variërende pixelgrootte van 3 mm tot 20 mm. De meestvoorkomende pixelgrootte voor binnengebruik is 5 mm en voor buitengebruik is dat 10 mm. De pixelgrootte wordt voornamelijk bepaald m.b.t. de leesafstand en de schepte.

Naast de vele verschillende pixelgroottes zit er ook nog een groot verschil tussen SMD en DIP modules. Sinds enkele jaren worden lichtkranten niet alleen nog maar gemaakt met DIP (dual-in line package) modules, maar nu ook met SMD (surface mounted devices). DIP modules bestaan uit 3 kleurencombinaties van rood, groen en blauw (RGB). Deze vorm van visuele beeldtechniek wordt voornamelijk gebruikt voor buitengebruik, aangezien DIP een hogere lichtopbrengst heeft als SMD modules. De grote voordelen van SMD LED displays zijn de langere levensduur en een betere videoweergave. SMD wordt daarom veel gebruikt voor binnengebruik die op korte afstand goed beeld moeten vertonen.